Skip to content

Gonadotrofinen

Gonadotrofinen

Om het testosteron tekort vast te stellen is bloedonderzoek en lichamelijk onderzoek nodig. Gonadotrofinen vergelijken met een andere geneesmiddelgroep. Toediening van gonadotrofinen kan leiden tot het zogenaamde ovarieel hyperstimulatiesyndroom (OHSS).

  • Bij vrouwen bevordert LH het ontstaan van een zogenaamd corpus luteum in de eierstokken.
  • De arts en de apotheker kunnen het beste beoordelen of het medicijn geschikt en veilig is voor u.
  • Bij mannen bevordert FSH de aanmaak van zaadcellen (spermatozoa).
  • Deze tekst is geschreven door het Geneesmiddel Informatie Centrum van de KNMP.
  • Deze effecten zijn mogelijke bijwerkingen van de behandeling of het gevolg van de onderliggende aandoening.

Ginette (cyproterone Acetate/ethinyl Estradiol) – 2mg/0035mg (21 Tabletten)

De productiesnelheid neemt vanaf de zevende week af. Tijdens de negende tot tiende week worden de hoogste hCG-serumconcentraties gemeten in de moeder. De bepaling van de bèta-hCG wordt ook gebruikt voor de risicoschatting van downsyndroom (trisomie 21) en trisomie 13. Een hogere concentratie bèta-hCG dan verwacht kan wijzen op trisomie 21.

Juridische Informatie

Het belangrijkste anti-malariamiddel is Atovaquon/Proguanil (merknaam Malarone®), vaak afgekort als “AP”. Dit bestaat in een sterkte voor volwassenen, en een sterkte voor kinderen (Junior). Een ander, minder vaak voorgeschreven middel is mefloquine (merknaam Lariam®), “MQ” . MQ heeft meer bijwerkingen dan AP, maar is heeft in sommige gebieden toch de voorkeur. Decapeptyl Sustained Release bevat natriumDit geneesmiddel bevat minder dan 1 mmol (23 mg) natrium per injectieflacon.

Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in voor u. De functie van hCG voorkomt het afsterven van het corpus luteum, ook het gele lichaam genoemd, na de bevruchting. HCG is ook verantwoordelijk voor braakverschijnselen bij het start beste steroïden van de zwangerschap. Dit is afhankelijk van de bestemming en de reisduur. In veel landen is het risico niet zo groot, het advies is dan een noodbehandeling van 12 tabletten. In andere landen (b.v. in Afrika) is preventie nodig, dan is het aantal tabletten afhankelijk van de verblijfsduur in het malariagebied.

Je kunt chondroïtine zelfstandig gebruiken, maar ook als een gecombineerd voedingssupplement met glucosamine. Als u ons meer informatie wilt verstrekken, vul dan deze enquête in. U kunt ook gebruikmaken van de zoekfunctie voor ondersteunende diensten om de juiste hulp voor u te vinden. De gemeten hCG-waarden in de urine worden beïnvloed door contaminatie van de urine met bloed.

Share

Comments are closed.